محل تبلیغات شما

مفاهیم

برای درک بهتر از آموزش SQL و شناخت بهتر بانک اطلاعاتی نیاز است تا ابتدا با برخی از مفاهیم آشنا شویم.

 

Database

بانک اطلاعاتی (DataBase) یا پایگاه داده به مجموعه ای از اطلاعات با ساختار منظم  گفته می شود. این پایگاه های اطلاعاتی معمولاً در قالبی که برای دستگاه ها و رایانه ها قابل خواندن و قابل دسترسی باشند ذخیره می شوند.

پایگاه داده در اصل مجموعه ای سازمان یافته از اطلاعات است. این واژه از دانش رایانه سرچشمه می گیرد ،اما کاربر وسیع و عمومی نیز دارد، این وسعت به اندازه ای است که مرکز اروپایی پایگاه داده (که تعاریف خردمندانه ای برای پایگاه داده ایجاد می کند) شامل تعاریف غیر الکترونیکی برای پایگاه داده می باشد.

به عبارتی پایگاه داده مجموعه ای از رکورد های ذخیره شده در رایانه با یک روش سیستماتیک (اصولی) مثل یک برنامه رایانه ای است که می تواند به سوالات کاربر پاسخ دهد. برای ذخیره و بازیابی بهتر، هر رکورد معمولا به صورت مجموعه ای از اجزای داده ای یا رویداد ها سازماندهی می گردد.

بخش های بازیابی شده در هر پرسش به اطلاعاتی تبدیل می شود که برای اتخاذ یک تصمیم کاربرد دارد. برنامه رایانه ای که برای مدیریت و پرسش و پاسخ بین پایگاه های داده ای استفاده می شود را مدیر سیستم پایگاه داده ای یا به اختصار (DBMS) می نامیم.

بانک اطلاعاتی در واقع مجموعه ای از اطلاعات جمع آوری شده در یک مکان و در کنار یکدیگر است و به گونه ای در کنار یکدیگر قرار گرفته اند و سامان دهی شده اند تا هر گونه دسترسی به آن (ذخیره و بازیابی اطلاعات) با راحتی و سرعت هر چه بیشتر انجام شود. در بانک های اطلاعاتی رابطه ای (Relational DataBase)، ساماندهی اطلاعات بر اساس جدول ها (Tables) صورت می گیرد.

بانک اطلاعاتی سرور (DataBase Server)، یک برنامه نرم افزاری است که سرویس بانک اطلاعاتی برای ذخیره و بازیابی اطلاعات را برای سیستم های دیگر و یا برنامه های نرم افزاری کاربردی دیگر فراهم می کند. این نرم افزار ها با بانک اطلاعاتی سرور می توانند روی یک سیستم نصب باشند و یا اینکه روی سیستم های جداگانه نصب باشند و از طریق شبکه های داخلی و یا بستر اینترنت با یکدیگر در ارتباط باشند.

نوعا در یک پایگاه داده توصیف ساخت یافته ای برای موجودیت های نگه داری شده در پایگاه داده وجود دارد: این توصیف با یک الگو یا مدل شناخته می شود. مدل توصیفی، اشیا پایگاه های داده و ارتباط بین آنها را نشان می دهد. روش های متفاوتی برای سازماندهی این مدل ها وجود دارد که به آنها مدل های پایگاه داده می گوییم.

پرکاربرد ترین مدلی که امروزه بسیار استفاده می شود، مدل رابطه ای است که به طور عام به صورت زیر تعریف می شود: نمایش تمام اطلاعاتی که به فرم جداول مرتبط که هریک از سطر ها و ستونها تشکیل شده است (تعریف حقیقی آن در علم ریاضیات برسی می شود). در این مدل وابستگی ها به کمک مقادیر مشترک در بیش از یک جدول نشان داده می شود. مدل های دیگری مثل مدل سلسله مراتب و مدل شبکه ای به طور صریح تری ارتباط ها را نشان می دهند.

در مباحث تخصصی تر اصطلاح پایگاه داده به صورت مجموعه ای از رکورد های مرتبط با هم تعریف می شود. بسیاری از حرفه ای ها مجموعه ای از داده هایی با خصوصیات یکسان به منظور ایجاد یک پایگاه داده ای یکتا استفاده می کنند.

معمولا DBMS بر اساس مدل هایی که استفاده می کنند تقسیم بندی می شوند: ارتباطی، شی گرا، شبکه ای و امثال آن. مدل های داده ای به تعیین زبان های دسترسی به پایگاه های داده علاقه مند هستند. بخش قابل توجهی از مهندسی DBMS مستقل از مدل ها می باشد و به فاکتور هایی همچون اجرا، همزمانی، جامعیت و بازیافت از خطاهای سخت افزاری وابسته است. در این سطح تفاوت های بسیاری بین محصولات وجود دارد.

Table

داده ها در پایگاه داده داخل جدول یا Table ذخیره میشوند. هر Database  میتواند شامل چندین جدول باشد .هر جدول از تعدادی سطر و ستون تشکیل شده است.

برای تمام ستون ها در دیتابیس بسته به نوع کارکرد آن میتوانید نوع مورد نظر خود را تعریف کنید ، مقدارهایی که درون هر فیلد ذخیره میشود بایستی با نوع انتخابی فیلد مطابقت داشته باشد (در ادامه با انواع آن آشنا خواهیم شد).

جدول یک مجموعه ای است از اطلاعات ثبت شده مرتبط و وابسته به هم که از ستون ها و ردیف ها تشکیل شده است. جداول مهمترين عناصر سيستم های پايگاه داده هستند ، که برای ذخيره و نگهداری سازمان يافته اطلاعات مورد استفاده قرار می گيرند .

جدول بخشی از پایگاه داده است. یک پایگاه داده از جداول مختلف تشکیل شده است.

مثالبرای ذخیره‌سازی انواع مختلف داده ها شما نیازمند ایجاد جداول جداگانه‌ای هستید. برای مثال، اگر شما یک نرم افزار مدیریت مدرسه دارید، ممکن است نیاز به ایجاد جداول زیر باشد:

دانش آموز جدولی جهت نگهداری اطلاعات دانش آموزان

معلم جدولی جهت نگهداری اطلاعات معلمان مدرسه

درس جدولی جهت نگهداری اطلاعات درس هایی که در آن مدرسه تدریس می شوند

حضور و غیاب جدولی جهت نگهداری اطلاعات حضور و غیاب دانش آموزان مدرسه

و .

Field

به هر يک از خانه های ستون يک جدول فيلد ( Field ) می گويند. هر فيلد يکی از خصوصيات آن موجوديت را به همراه مقدار آن مشخص می کند.

هر فيلد در برگيرنده يک صفت و ويژگی برای موجوديت می باشد، که دارای 2 جزء اصلی است :

  • اسم صفت: نام صفت مورد نظر را تعيين می کند. برای مثال فيلد نام، نام خانوادگی، و. در جدول اطلاعات مربوط به شخص.
  • مقدار صفت: در برگيرنده مقدار برای صفت مورد نظر است. برای مثال مقدار " سعید " به عنوان مقدار برای فيلد نام.

یک فیلد نشانه یک ستون در جدول است. یک رکورد مجموعه ای از فیلدها است. تمام رکوردها در همان جدول همان فیلدها را خواهند داشت.

به عنوان مثال اگر شما یک جدول با نام Students” داشته باشید، ممکن است فیلدهای زیر مورد نیاز باشند:

Name: برای ذخیره نام و نام خانوادگی دانش آموز

Address: برای ذخیره آدرس

DateofBirth: برای ذخیره تاریخ تولد دانش آموز

RegistrationDate: برای ذخیره تاریخ ثبت نام دانش آموز

و.

اگر شما فیلدی را به جدول اضافه کنید، این فیلد به تمام رکوردهای موجود آن جدول اضافه خواهد شد. در مثال فوق، تمامی رکوردهای جدول در Students” همان ۴ فیلد را خواهند داشت.

Record

رکورد به سطرهاي يک جدول رکورد ( Record ) گفته میشود. هر رکورد مجموعه ای از اطلاعات طبقه بندی شده درباره یک موجودیت خاص است.

موجوديت، پديده، شی يا فردی در محيط پايگاه داده است که می خواهيم اطلاعات مربوط به آن را نگهداری کنيم.

مثال: در محيط پايگاه داده یک محیط آموزشی، انواع موجوديت ها عبارتند از: دانشجو، کلاس، واحدهای درسی، استاد، دانشکده و .

یک رکورد نشان دهنده یک ورودی در جدول است. یک جدول می تواند هر تعداد رکورد داشته باشد.

مثال از رکورد در پایگاه داده: اگر شما جدول Students” برای ذخیره اطلاعات دانش آموزان داشته باشید، در این جدول یک رکورد نشان دهنده یک دانش آموز خواهد بود. برای اضافه کردن دانش آموز به برنامه، باید یک رکورد به جدول Students”  اضافه کنید. برای پاک کردن یا ویرایش اطلاعات دانش آموز هم باید شما یک رکورد را از این جدول حذف کنید.

 

SQL چیست

SQL زبان استاندارد دسترسی و تغییر اطلاعات در پایگاه داده ها است به عبارت دیگر برای اینکه بگوئیم sql چه چیزی است باید گفت: "زبانی است سطح بالا مبتنی بر زبان سطح پایین و ریاضی جبر رابطه‌ای که برای ایجاد، تغییر، و بازیابی داده‌ها و همچنین عملیات بر روی آنها به‌کار می‌رود."

عبارت SQL مخفف Structured Query Language یا همان زبان جستجوی ساخت یافته است.

SQL به شما این امکان را می دهد تا به اطلاعات موجود در پایگاه داده دسترسی پیدا کرده و آنها را تغییر دهید.

تاریخچه

منشأ اصلی SQL به مقاله سال 1970  ادگار کاد تحت عنوان مدل رابطه ای داده ها برای بانک های بزرگ داده های اشتراکی» بازمی گردد. در دهه 70 گروهی از شرکت IBM در شهر سان خوزه بر روی سیستم پایگاه داده های سیستم R بدون توجه به این مقاله کار می‌کردند و زبان SEQUEL را به منظور عملیات و بازیابی اطلاعات ذخیره شده در سیستم R ایجاد کردند. اگر چه SQL ناشی از تلاش های کاد بود اما دونالد چامبرلین و ریموند بویس به عنوان طراحان زبان SEQUEL شناخته می‌شوند.

سمینارهایی در زمینه فناوری بانک اطلاعاتی و مباحثی در مورد مزایای مدل رابطه ای جدید برگزار گردید. تا ۱۹۷۶ مشخص بود که IBM که طرفدار جدی فناوری بانک اطلاعاتی رابطه ای بوده، توجه زیادی نسبت به زبان SEQUEL دارد. تبلیغات در زمینه سیستم R باعث جذب گروهی از مهندسین در منلو پارک در کالیفرنیا گردید. این گروه به این نتیجه رسیدند که تحقیقات IBM منجر به یک بازار تجاری برای بانک های اطلاعاتی رابطه ای خواهد گردید.

در ۱۹۷۷  این گروه شرکتی به نام اینک (Inc) و رلیشنال سافتویر (Relational Software) تأسیس نمودند تا یک سامانه مدیریت پایگاه های داده رابطه ای بر اساس SEQUEL بسازند. محصولی به نام Oracle در ۱۹۷۹ عرضه گردید، و اولین سامانه مدیریت پایگاه داده رابطه ای به وجود آمد. به این ترتیب محصول Oracle باعث گردید اولین محصول IBM  برای مدت ۲ سال در بازار دچار رکود باشد. این محصول بر روی مینی کامپیوترهای وکس دیجیتال (VAx Digital) اجرا می‌شد که خیلی از کامپیوترهای بزرگ IBM ارزان‌تر بودند.

امروزه این شرکت با نام Oracle اولین فروشنده سیستم های مدیریت بانک اطلاعاتی رابطه ای است. استادان آزمایشگاه های کامپیوتر در دانشگاه برکلی کالیفرنیا نیز در نیمه دهه ۱۹۷۰ مشغول تحقیق در زمینه بانک های اطلاعاتی رابطه ای بودن (مانند تیم تحقیق IBM)، گروه فوق نیز یک نمونه از سامانه مدیریت پایگاه داده رابطه ای ایجاد نمودند و سیستم خود را اینگرس (Ingres) نام نهادند.

پروژه اینگرس شامل یک زبان پرس‌وجو به نام QUEL بود، اگر چه از SEQUEL خیلی ساخت یافته تر بود، اما شباهت آن به زبان انگلیسی کمتر بود.

در حالیکه Oracle  و Ingres برای ارائه محصولات تجاری در رقابت بودند، پروژه سیستم R شرکت IBM در تلاش بوده است که یک محصو ل تجاری با نام  SQL/Data system ( یا SQL/DS ) عرضه نماید. IBM موجودیت SQL/DS را در ۱۹۸۱ اعلام، و در ۱۹۸۲ شروع به عرضه محصول خود نمود. در سال ۱۹۸۳، IBM یک نسخه SQL/DS  را برای VM/CMS (سیستم عاملی که در کامپیوتر بزرگ IBM غالباً استفاده شده بود)، اعلام نمود.

همچنین در سال ۱۹۸۳ شرکت IBM، محصول DB2  را معرفی نمود که یک سامانه مدیریت پایگاه داده رابطه ای برای سیستم های بزرگ آن شرکت بود. DB2 تحت سیستم‌عامل VMS (سیستم‌عامل مراکز کامپیوتری بزرگ) اجرا می شد. اولین نسخه DB2 در ۱۹۸۵ عرضه گردید، و مسئولین IBM اعلام نمودند که این محصول یک برنامه استراتژیک برای تکنولوژی نرم‌افزاری IBM می‌باشد. از آن تاریخ تاکنون DB2 سامانه مدیریت پایگاه داده رابطه ای شاخصی بوده و IBM از آن حمایت نموده و زبان SEQUEL DB2» استاندارد عملی زبان بانک اطلاعاتی بوده‌است. مخفف SEQUEL بعدها به SQL تغییر کرد زیرا SEQUEL یک علامت تجاری از شرکت هواپیمایی هاوکر سیدلی بریتانیا بود.

استاندارد ها

در سال 1986، گروه های استاندارد ANSI (American National Standards Institute) و ISO (International Organization for Standardization) تعریف استاندارد زبان پایگاه داده SQL» را به طور رسمی پذیرفته اند. از آن زمان تا کنون استاندارد های مختلفی از SQL عرضه شده است که آنها در سال های 1989، 1992، 1996، 1999، 2003، 2006، 2008، 2011، 2016 و اخیرا 2019 منتشر شده اند.

کارهایی که با SQL می توانید انجام دهید :

  • اجرای query ها در پایگاه داده
  • بازیابی داده ها از پایگاه داده
  • ورود و اضافه کردن رکوردها به پایگاه داده
  • ویرایش رکوردها در پایگاه داده
  • حذف رکوردها در پایگاه داده
  • ایجاد پایگاه داده جدید
  • ایجاد جداول جدید در پایگاه داده
  • ساخت stored procedures در پایگاه داده
  • ساخت views ها (دیدگاه ها) در پایگاه داده
  • تنظیم کردن سطوح دسترسی جدول ها ، procedures ، views ها

و .

مزایای استفاده از SQL

در حال حاضر، بانک اطلاعاتی SQL server یکی از سه بانک اطلاعاتی برتر است. این برتری به دلیل مزیت های زیر است:

  • یکی از مهمترین مزیت های SQL server که آن را در میان توسعه دهندگان نرم افزاری و مدیران پایگاه داده ها بسیار پر طرفدار کرده است سادگی استفاده از آن است. آموزش SQL و یادگیری آن سریع می باشد.
  • ابزارهای قدرتمندی همچون SQL Server Profiler, SQL Server Management Studio, DataBase Tuning و . همگی باعث شده است تا کار با  بانک های اطلاعاتی SQL Server و خطایابی در آن به سرعت انجام گیرد.
  • نصب و راه اندازی و تنظیمات اولیه در SQL Server بخصوص در مقایسه با سایر بانک های اطلاعاتی رابطه ای ساده و سریع است .
  • در صورت بروز مشکل، SQL Server دارای پشتیبانی Online قوی است و همینطور  مستندات بسیار خوب و کارایی دارد.

و .

معایب استفاده از SQL

  • ورژن های جدید SQL احتیاج به  سخت افزارهای پیشرفته ای دارند و این می تواند هزینه زیادی را در  هنگام استفاده از SQL تحمیل کند.
  • برای استفاده از SQL نیاز است تا FrameWork .Net نیز نصب شود که این باعث گرفتن فضای بیشتری خواهد شد.

و .

پیش نیاز های آموزش SQL Server

برای یاد گیری SQL نیاز به پیش نیاز خاصی نیست. زبان SQL می تواند اولین زبان برنامه نویسی باشد که یاد می گیرید . با نصب یک نسخه از SQL و استفاده از مستندات قدرتمند آن می توان به راحتی استفاده از آن را قدم به قدم  یاد بگیرید .

 

#SQL

#SQL_Function

#Learn_SQL

#Uploader

#Saba_Creative_Company

قدرت جدید و قدیم دانشی چیست؟

3 روش برای کسب درآمد از طریق تولید محتوا

دانلود شهر قصه بیژن مفید

های ,داده ,ای ,پایگاه ,یک ,sql ,پایگاه داده ,در پایگاه ,بانک اطلاعاتی ,مجموعه ای ,رابطه ای ,سامانه مدیریت پایگاه ,برای ذخیره تاریخ

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کاشکی خواننده شعرم باشی..